ПЪРВОТО BMW M3 Touring

Публикувано на 22 юни, 2022

Първото BMW M3 Touring

С първото BMW M3 Туринг типичната за M комбинация от динамика, пъргавина и прецизност се реализира последователно с неограничена пригодност за всекидневието  и за пътувания на дълги разстояния. Екстравагантният външен дизайн ясно подчертава индивидуалната концепция на автомобила. Той осигурява ясна диференциация в рамките на моделното семейство и уникална в сегмента динамична визия.

Сцената за световната премиера на BMW M3 Туринг ще бъде  Goodwood Festival of Speed през юни 2022 г. Поръчките ще са възможни от септември 2022 година, въвеждането на пазара на BMW M3 Туринг стартира с началото на производството през ноември 2022 година. Моделът ще се произвежда заедно с BMW M3 Седан в завода на BMW Group в Мюнхен.

Редови шестцилиндров двигател с високооборотни характеристики

Разработеният за Competition моделите вариант на редовия шестцилиндров двигател с технология M TwinPower Turbo развива максимална мощност от 375 кВт/510 к.с. и максимален въртящ момент от 650 Нм. Трилитровият агрегат се отличава с типичните за М високооборотни характеристики и линейното разгръщане на мощността до високите нива на натоварване. Той е базата за задвижващия агрегат на новия състезателен автомобил BMW M4 GT3. Охладителната система и снабдяването с масло са пригодени за високите надлъжни и странични ускорения при шофиране по състезателна писта. Специфичната за М изпускателна система с клапи с електрическо управление обогатява динамичното изживяване с особено емоционалния звук на задвижването. Двигателят подава мощността си към осемстепенна трансмисия M Steptronic с Drivelogic, която предлага избор между три програми за превключване и може да се управлява с лостчетата на волана. Мощността достига до пътя чрез системата за задвижване на четирите колела M xDrive, която е комбинирана с Активен М диференциал отзад. Ситуативното разпределение на мощността към четирите колела оптимизира сцеплението, както и пъргавината и стабилността по курса на BMW M3 Competition Туринг с M xDrive, което ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,6 сек.. Ускорението от 0 до 200 км/ч отнема 12,9 сек. С опционалния M Driver’s Package електронното ограничение на скоростта може да се повиши от 250 км/ч на 280 км/ч. От менюто Setup водачът може да избере както базовата настройка 4WD, така и режима 4WD Sport, при който подаването на повече мощност към задните колела се усеща още по-интензивно. При деактивирана система за стабилност DSC (Динамичен контрол на стабилността) е на разположение и режимът 2WD за чисто задно задвижване.

Идеален баланс между динамика и комфорт при дълги пътувания

Технологията на окачването, съобразена както с мощностната характеристика на задвижването, така и със специфичната автомобилна концепция на BMW M3 Туринг, осигурява идеален баланс между спортна динамика и уверен комфорт на возене във всекидневието и при дълги пътувания.

Серийното оборудване на BMW M3 Туринг включва и Адаптивно М окачване с амортисьори с електронно управление, както и кормилно управление M Servotronic с променливо предавателно число. Интегрираната спирачна система позволява реализирането на две характеристики на усещането на педала на спирачките. Като алтернатива на серийната M Compound спирачна система като опция се предлага M Carbon керамична спирачна система. Серийното оборудване включва и ковани М алуминиеви джанти с размери 19 инча отпред и 20 инча отзад, които опционално могат да бъдат комплектовани с Track гуми. Системата за контрол на стабилността DSC е оборудвана с интегриран в управлението на двигателя контрол на сцеплението. Освен M Dynamic Mode BMW M3 Туринг серийно се оборудва и с функцията M Traction Control. С нея в режим 2WD на M xDrive водачът може да влияе на 10 степени на праговете на намеса на контрола на сцеплението, за да може при динамично шофиране по завои на състезателната писта внимателно да се доближи до граничния режим на динамиката на управлението.

Състезателно усещане в кокпита, висока гъвкавост в задната част

Серийният BMW Curved Display в BMW M3 Туринг дава нова интерпретация на концентрираното върху динамиката изживяване в кокпита. Напълно дигиталната комбинация от индикатори се състои от 12,3-инчов информационен дисплей и контролен дисплей с диагонал 14,9 инча, които са разположени под общо, извито към водача стъкло. Информационният дисплей зад волана изобразява всички важни за пътуването данни с модерна графика и специфичен за М стил. На началния екран на контролния дисплей е възможно изобразяването на специфични за М Widgets с информации за настройките на автомобила и състоянието на гумите. Опционално се предлага BMW Head-Up дисплей, също със специфична за М графика. Серийното оборудване на BMW M3 Туринг включва и М Спортни седалки с електрически регулировки вкл. функция Памет и подгряване, както и кожена тапицерия Merino. Уникална симбиоза между състезателно усещане, олекотена конструкция, луксозна изработка и комфорт при дълги пътувания предлагат опционалните M Carbon предни седалки тип „корито“.

Mожете да прочетете цялата статия тук.

Източник: BMW България прес портал https://www.press.bmwgroup.com/bg.html

Последвайте М Кар София във Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, LinkedIn или се запишете за нашия нюзлетър.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW M3 Touring комбиниран разход на гориво: 10.4 – 10.1 л/100 км; емисии CO2 (комбинирани): 235 – 229 г/км в WLTP тестови цикъл; NEDC figures: –

М Кар София

бул. Черни връх 53,
гр. София, 1407,

contact@bmw-mcarsofia.bg

Шоурум: (+359) 2 45 17 800
Шоурум: (+359) 2 45 17 846
Сервиз: (+359) 2 45 17 808
Резервни части: (+359) 2 45 17 803

Работно време:

Продажби, каросерийни ремонти, резервни части и аксесоари:
▪️ Понеделник – Петък: 09:00-18:00 ч.
▪️ Събота: 10:00-16:00 ч.
▪️ Неделя: почивен ден

Механичен сервиз:
▪️ Понеделник – Петък: 08:00-19:00 ч.
▪️ Събота: 10:00-16:00 ч.
▪️ Неделя: почивен ден

М Кар Уест – BMW Сервиз

бул. Сливница 618,
гр. София, 1331

Сервиз: (+359) 882 465 636

Работно време:

Сервиз, резервни части и аксесоари:
▪️ Понeделник - Петък: 09:00-18:00 ч.
▪️ Събота: почивен ден
▪️ Неделя: почивен ден

Запазете час за сервиз
Обадете се сега